Manifest picnic FiGA 2012

Pixavins, saforencs i transeünts, aprofitant la Fira de Gandia vos convidem a compartir un dinar al carrer, per a xarrar i fer comboi, però sobretot per a reivindicar la convivència i recuperar allò que és nostre.

ON I QUAN?
L’acció reivindicativa tindrà lloc el proper divendres 28 de setembre a les 13,30h, al tram del Passeig que hi ha entre el Serrano i l’institut vell. Porteu l’entrepà i l’estoreta; a la família i als amics. Si voleu, porteu el gos. Però sobretot, no porteu alcohol i deixeu passar la gent!

I AIXÒ PER QUÈ?
Una ciutat són els seus monuments, les botigues i les cases, però sobretot és la gent que la viu i la patix cada dia. El que fa de la ciutat un lloc especial, que ha vist nàixer grans idees de tots els temps, és la interacció entre els ciutadans i ciutadanes que té com a escenari privilegiat els carrers i les places, és a dir, l’espai públic.

Hui la FiGA s’ha proposat ocupar este espai, que és de totes i tots, per a reivindicar-lo. D’uns anys cap ací hem vist com la vida al carrer ha anat desapareixent mentre el cotxe s’ho menjava tot. Els espais públics es dissenyen per als vehicles sense pensar en el benestar ni les necessitats dels vianants. En els últims anys han nascut nous llocs d’encontre: centres comercials i d’oci creixen com bolets a la vora de les carreteres, però aquestes places modernes ja no són de tots, perquè tenen les seues normes d’estricta obediència i un sol ús: consumir, aquell qui puga, clar.

És per això que tornem al carrer: perquè els xiquets necessiten un lloc per a jugar, els veïns espais on trobar-se i entendre’s, la gent gran ha de poder escapar de la solitud i, en general, tots tenim dret a gaudir de la vida en un lloc agradable, encara que la targeta ja no arribe a final de mes o compartim pis amb tres col·legues per poder pagar la renda. I com que el carrer és nostre, teu i meu i de qui passe, hem decidit utilitzar-lo. Que no ens el furten!

DESCARREGA EL MANIFEST EN PDF

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s