Les falles: espill grotesc de València

El proper divendres 17 de febrer a les 19.30h es presentarà el llibre Focs de Falla, articles per al combat festiu, escrit pel sociòleg i professor de la Universitat de València Gil-Manuel Hernàndez, a la sala de conferències del Casal Jaume I de Gandia.

La presentació anirà acompanyada de la xarrada Les falles: espill grotesc de València. Una història de coentor, manipulació i resistència, a càrrec del mateix autor. L’acte el presentarà Sandra Ribes, membre del col·lectiu organitzador de la FiGA, Fira de Gandia Autogestionada.

Els textos que conformen este llibre estan pensats per al combat festiu, en la mesura que operen des de la radicalitat, entesa com la necessitat de parlar sobre les arrels dels problemes actuals de la festa. Els textos ací arreplegats busquen la provocació en el millor sentit de la paraula, com una acció destinada a sacsar consciències, a remoure clixés, a sotragar els fonaments d’allò que sovint passa per ser una tradició immutable, en nom de la qual es generen tota mena d’ortodòxies inamovibles i es dictaminen sentències condemnatòries cap a tot aquell que gose qüestionar l’statu quo faller.

La xerrada “Les Falles: espill grotesc de València. Una història de coentor, manipulació i resistència” intenta acostar-se a la realitat d’unes Falles buidades del seu contingut més transgressor, subversiu i crític pels aparells de dominació del poder local, fins convertir-les en una representació o simulacre d’elles mateixes. Per analitzar aquest fenòmen de domesticació i desnaturalització ens fixem en tres àmbits: el tractament de l’erotisme i el sexe pels cadafals, l’acció repressora del poder i l’evolució estètica dels monuments fallers.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s