Comunicat de premsa

Informació apareguda a l’edició comarcal del diari Levante-EMV el dijous 25 d’agost del 2011.

Comunicat de premsa en resposta al regidor de Cultura de Gandia

Primer de tot, com a organitzadors de la 1a Fira de Gandia Autogestionada 2011 hem de dir que estem molt sorpresos i afalagats de la rebuda immediata i entusiasta que ha tingut la nostra iniciativa, tant en els mitjans de comunicació com a les xarxes socials i, el més important, al carrer. El rebombori que hem creat demostra que un projecte com aquest, i amb aquestes característiques, era necessari en la ciutat de Gandia. Tanmateix, davant el comunicat de l’Ajuntament de Gandia referent als actes de la Fira i Festes, creiem que s’han malinterpretat algunes idees sobre la primera edició de la FiGA, i voldríem aclarir-les.

En primer lloc, la Plaça de les Tradicions ens sembla una idea no només positiva, sinó necessària; de fet, creiem que no només hauria de quedar-se limitada a una part residual de la Fira i Festes. Tanmateix, com ja vam dir en la nostra presentació, aquesta és una proposta que pretén sumar i servir d’alternativa a la Fira, i creiem que totes dues iniciatives poden tenir cabuda sense perjudici de ningú.

A més, i més important encara, el nostre projecte no només pretén defensar la difusió i promoció de la cultura valenciana; també pretén impulsar la creació i la gestió d’espais participatius i autogestionats per, i per a la ciutadania. Creiem fermament que la participació activa i el disseny de les nostres festes en Gandia és insuficient, i sempre ho ha estat, i volem prendre-hi part de manera neta i lliure.

És per això que l’únic que demanem, com a gandians i gandianes, és un espai urbà, així com elements de propietat pública (tanques, escenari…), per tal de realitzar les activitats programades de forma adient: ja vam demanar els permisos necessaris el divendres dia 19 d’agost per les vies oficials i no vam creure necessari informar-nos de la programació oficial ni parlar amb ningú. Tanmateix, evidentment estem oberts a qualsevol persona, siga regidor o no, i qualsevol suggeriment serà benvingut.

Dit açò, esperem que el nostre projecte tire endavant i que les gandianes i els gandians que ho desitgen puguen continuar prenent part activa en les seves festes. Creiem que tots n’eixirem beneficiats.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Comunicat de premsa

 1. Rubén ha dit:

  Cal vore el poc que s’assabenta el regidor Vicent Gregori sobre que va la FiGA, com heu/hem de esperar al programa de la Fira i Festes, si aquesta fira és paral.lela i autogestionada? Dona igual el programa oficial, i al mateix temps quan diu que podríeu/podríem haver anat a informar-nos, jo des d’açí el convide a que ell (Vicent Gregori) a que s’informe sobre la FiGA i després que faja les declaracions que considere, però que primer conega bé i de primera mà de què es tracta, que per alguna cosa és regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. D’altra banda, molt bé contestat per la vostra part. Cap endavant FIGA!

 2. David ha dit:

  Pense que ha estat una declaració desafortunada per part de la regidoria, però dels errors s’aprén. I la resposta des de La FiGA ha de ser constructiva i buscar les millors sinergies per a treballar i sumar quant a més gent millor. Apostar per la cultura i l’enteniment amb totes i tots, sense guardar rancor per laments o paraules agres.
  Que centren una nota de premsa en un projecte que busca sumar és una mala política comunicativa. Ells haurien de parlar del seu projecte en primer terme i explicar les seves bondats i no anar a replicar a un grup de ciutadans que volen treballar per la seua ciutat. Ells sabran que es fan.
  Però el més important és ser positius i buscar col·laborar amb tot qui vulga enriquir la cultura del nostre poble i tinga ganes de treballar sense esperar traure rèdit de cap tipus que no siga el de enfortir la societat civil i crear espais de reflexió i de lliure pensament!
  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s